muzzy@iki.fi kaikkea sitä

Varautuminen Japanin kaltaiseen tilanteeseen!

Japanissa on ongelmia ydinvoimalan kanssa maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin kymmenmetristen aaltojen piiskauksen jäljiltä. Niin täällä Uuden Suomen blogosfäärissä kuin uutisissakin voi lukea niin kansamme kuin poliitikkojemme kauhusta ja pelosta mitä tilanne on herättänyt, samahan voisi tapahtua myös suomessa!!! En kuitenkaan usko paniikin hyödyttävän ketään, tilanteeseen on tartuttava ja muutoksiin ryhdyttävä jotta vastaava katastrofi voitaisiin suomessa estää!

Miettikää nyt millaista tuhoa tulisi jos 10 metriä korkea aalto pyyhkäisisi rannikkomme yli? Ydinvoimalamme räjähtelisivät, valtamerilaivat lentelisivät kaupunkien kaduille, autot pomppisivat vedessä kuin korkit, katumme halkeilisivat ja kaupoista tippuisivat tavarat lattioille. Tästä valtavasta riskistä huolimatta rannikollamme ei ole tsunamivalleja tai aallonmurtajia eikä kaupunkiemme alla tulvavesijärjestelmiä joilla vesi saataisiin katastrofitilanteessa nopeasti kuljetettua pois. Miksei? Nyt on hei aika herätä, tämä voisi tapahtua suomessakin!

Sitten kun päätökset tulvavalleista ja aallonmurtajista on tehty rannikkojemme suojelemiseksi, tulee miettiä ydinvoimaloitamme. Vaikka olemassaolevat voimalat pehmustettaisiin järistysten varalta ja aallonmurtajat heikentäisivät tsunameja, voisi sama silti tapahtua muunlaisten tapahtumien seurauksena. Yllättäen iskevä jääkausi voisi musertaa voimaloidemme seinät ennenkuin ehtisimme reagoida ja käytännössä mitään ei olisi tehtävissä. Vastaavasti pari tusinaa lentokonetta voisi vahingossa törmätä ydinvoimalan kylkeen, yhden tai kaksihan ne vielä kestävät mutta entäpä kymmenen tai kaksikymmentä?

Ydinvoimasta on siis luovuttava, parempi vaihtoehto onkin siirtyä täysin hiilivoimaan. Vaikka hiilivoimaloissa poltettava hiili sisältää luonnostaan pienen määrän radioaktiivista uraania joka päätyy luontoon, ei siinä ole mitään ongelmaa koska säteilyhän leviää niin laajalle alueelle (olen kysynyt asiaa aikanaan suomen Greenpeacelta ja näin minulle kerrottiin). Kyse on kuitenkin luonnollisesta säteilystä joten se ei ole ongelma vaikka maailman hiilivoimalat tuottavat normaalikäytössä hirvittävästi enemmän radioaktiivista laskeumaa kuin ydinvoimalat. Hiilivoimaan liittyvät kuolemat ovat myös mitätöntä skaalaa, sillä onhan se niin että yksikin säteilevä raato on pahempi rasite yhteiskunnalle kuin tuhat pienhiukkasten tappamaa.

Toimeen on ryhdyttävä heti, muuten maatamme uhkaa suurten rannikolle rakennettujen kaupunkiemme pyyhkiytyminen kartalta tsunamin iskiessä, mikäli säteily edes jättää niihin ketään henkiin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Henri Lentonen

Tervehdys,

olen samaa mieltä, että hiiltä eli puuta on paljon parempi polttaa, koska se on luonnollinen tapa: ydinvoima sensijaan ei ole luonnollista ja seuraukset ovat olleet kamalat! Yksikin ydinvoimala koko maailmassa on liikaa, yksikin ydinonnettomuus on liikaa!

- Kiltamestari

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Nikki-san, ironiasi on suorastaan ylitsevirtaavaa.

Ben Kaergin

Äärimmäisen epävirallisten tietolähteiden mukaan myös Nepaliin suunnitellaan rakennettavaksi -Japanin tapahtumien seurauksena- massiivisia aallonmurtajia tsunamien torjumiseksi paikallisten vihreiden aloitteesta.

Mutta noin ´vakavasti´ ottaen,-kiitos erinomaisesta kirjoituksesta! :D

Toimituksen poiminnat

Sivut